Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Vacanta non-stop

pur si simplu

Poveste. Rataciti in padure

Rătăciți în pădure
de Shirley Barber

repovestire


A fost odată ca niciodată o doamnă Iepure care și-a chemat copiii, doi iepuri, pe nume Codiță scurtă și Pufulica, să ducă un sirop de tuse bunicuței lor. Ea le-a spus că, dacă pe drum se întâlnesc cu cei doi șoareci Fălcăreală, să nu se oprească pentru a se juca împreună cu ei, pentru că aceia mereu fac pozne.
Copiii au ascultat, iar atunci când s-au întâlnit cu șoarecii Fălcăreală, șoarecele mai înalt a întrebat:
- Vreți să jucăm pietre?
Ei au făcut semn din cap că nu și au plecat mai departe. În spate, cei doi șoareci strigau după ei. Când au ajuns la bunicuța, copiii au dat siropul de tuse bunicii, i
ar aceasta le-a servit ceaiul de după-amiază. Apoi bunica le-a dat sfaturi pentru întoarcere: să urmeze indicatorul pe care scrie "Iepurăria ciuboțica-cucului".
Copiii au ascultat din nou. Numai că șoarecii Fălcăreală schimbaseră direcția indicatorului. Atunci, fără să știe, cei doi frați iepuri au pornit pe un drum
Piczo Glitter Graphics
greșit. Au mers ei așa până când și-au dat seama că drumul nu duce spre casă. Atunci s-au oprit și deodată le-a apărut o zână care i-a întrebat ce s-a întâmplat. Iepurașii au povestit tot și zâna a spus că va aprinde lumini din niște flori albastre, cu bagheta, iar luminile îi vor ajuta să ajungă acasă. Zâna le-a dezvăluit că șoarecii Fălcăreală au fost de vină pentru toată încurcătura.
Când în sfârșit au ajuns acasă, cei doi frați și-au îmbrățișat părinții și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți.
Așa e cu acei copii care ascultă de părinți!


Teo

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article