Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Vacanta non-stop

pur si simplu

Prietenia cu cocuti - nr. 2

La îndemnul lui Andy,


Despre limbajul bebeluşilor

123gifs095


Nu ştiu foarte multe din limbajul bebeluşilor, pentru că le-am mai uitat odată cu vârsta... Însă vă pot spune că un cocuţ comunică foarte mult sau încearcă asta. De multe ori el pare că vorbeşte în... chineză, adică scoate sunete alandala, dar nu e aşa.

Dacă stai mult timp în preajma lui, începi să-l înţelegi. Cel mai bine ar trebui să-l înţeleagă mama lui, care stă cel mai mult cu el şi îl iubeşte cel mai mult.

123gifs0802


Oricum, eu ştiu când frăţiorul meu vrea de mâncare, când vrea o jucărie, când vrea să te joci cu el, când îl doare un dinte care îi creşte sau când nu vrea nimic, ci e aşa, puţin plictisit. Știu şi când vrea afară, să fie plimbat, când îi e frig sau prea cald... E simplu. Dacă eşti în preajma lui, după ceva timp înveţi tot ce vrea el.


123gifs0837


E posibil ca fiecare bebeluş să aibă chestii speciale, ale lui. Dar şi chestii comune cu toţi bebeluşii din lume. Vă spun, sigur ei comunică foarte mult, prin sunete, prin privire, prin toate mişcările lor. Se simt în siguranţă dacă sunt cu persoanele de care s-au ataşat (cu familia) şi se simt iubiţi.

Deci, iubiţi-i pe cocuţi şi aveţi răbdare cu ei!

Fratele meu nu mai e chiar un bebe, dar tot "cocu" îi spunem, din obișnuință...

 

Teo

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article

ANDY 26/09/2008 19:55

buna,Teo!ma bucur ca m-ai mai lamurit un pic,eu nu am ocazia sa stau atat de mult cu micul meu prieten bb,insa am cam inceput sa-l inteleg....oarecum....cel mai mult imi place cand rade,chiar daca mai mereu am impresia ca rade de mine.....de fata mea,pt ca eu incep sa ma cocutesc,nu am idee de ce simt sa fac asta in preajma lui,ma consolez ca nu sunt singurul....am observat ca si adultii fac asta,spre distractia maxima a bb-ilor....oare sunt singurul care crede asta?!!!!!sper sa nu.
PE CURAND!!!!!!