Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Vacanta non-stop

pur si simplu

Prietenia cu copii mici - nr. 3

cocut de-a busilea
 

Bună din nou, pe tema bebelușilor și a copiilor mici...


Andy e interesat în mod special de acest subiect, și nu e singurul... Iată alte detalii: în primul rând e șocant cât de mic poate fi un copiluț. Când l-am văzut prima oară pe fratele meu, Andrei, m-am speriat ce mânuță mică are. Dar am văzut că se descurcă. Dacă vrea ceva, cere, țipă, plânge, orăcăie... până i se dă.

Apoi, nicio problemă dacă te strâmbi la el sau dacă te maimuțărești... Chiar îi place la nebunie (dacă nu îl doare ceva, adică burtica sau dințișorii care îi ies.) Cu cât te strâmbi mai mult cu el, cu atât îi ești mai simpatic. Dar, bine, să nu încerci să-l sperii, cu gesturi bruște, că asta nu-i place.

cocut cu flori

În mod sigur, bebelușilor le place muzica. Hei, nu pune cel mai tare rock! Ceva liniștitor, ca un cântec de leagăn, sau ceva vesel, și nu foarte tare. Pentru fratele meu, muzica e o pasiune deja. Cântă și dansează și noi ne distrăm când vedem cum face. (Iar când pui muzică, închide televizorul, că e prea multă gălăgie!!!)

Dacă ai frate mai mic, ești responsabil. Nu te mai poți uita, nici măcar pe furiș, la desene animate mai cu bătaie..., că știi că nu-i bine pentru el. Cauți din cele cu gândăcei, mașinuțe, copii...

Neapărat să nu-ți lași caietele de școală sau de grădiniță la îndemâna lui, că... nu vor mai fi ca înainte. Are o plăcere deosebită să cerceteze ce faci... și să-ți corecteze, rupând, mușcând... Nu mai zic de pixuri sau creioane, nu i le da, decât dacă vrei să vezi cum e pictura pe pereți și pe parchet (linoleu) - și mai bine nu!

bebe dormind

Dacă ai jucării cu piese mici, ferește-le din calea lui, mai bine strânge-le și joacă-te cu ele abia când doarme el de prânz (să sperăm că va dormi...), pentru că le duce la gură, să le testeze... Iar tu trebuie să-l ferești. Nu o lași doar pe mama să le strângă, că ea are și altceva de făcut, spre exemplu, îi face piureul de fructe bebelușului (care mereu strâmbă din nas când îl vede și vrea altceva, adică ce vede la fratele mai mare că mănâncă...).

Una peste alta, e super să fii frate mai mare, numai să ai răbdare cu toanele bebelușilor sau ale copiilor mici. Mie îmi place tare mult de fratele meu și încerc să fiu un exemplu bun... (doar că uneori aș dori să doarmă mai mult la prânz...).

Dacă vi se pare că e greu pentru un frate de cocuț, gândiți-vă cum e pentru o mamă: trebuie să fie și bucătăreasă, și povestitor, și clovn, și omul care face regulile cu copiii, și curățenie să facă..., și poate mai are și altele de făcut. E cam greu, dar fără mămici, cum să crească copiii? (Tati, nu te supăra, tu concentrează-te la serviciu..., te așteptăm!)

J. Pachelbel - Canon in D - Alto Flute
Dedicatie pentru fratele meu

 

Teo

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article