Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Vacanta non-stop

pur si simplu

Poveste. Prostia omeneasca

Prostia omenească    Am fost la teatru de copii, unde s-a jucat piesa "Prostia omenească", după Ion Creangă. Iată povestea, după cum am înțeles-o:

A fost odată o familie care avea un copil mic. Mama copilului și cu bunica acestuia stăteau la masă și s-au speriat deodată, că au văzut un drob de sare uriaș, care era pus pe sobă, deasupra locului unde stătea copilul. Femeile au început să se văicărească, zicând că va veni mâța de la vecini, va da cu coada peste drobul de sare și îl va dărâma peste capul copilului.


Tatăl a venit acasă și le-a găsit plângând. La început nu a înțeles nimic din vorbele lor, pentru că plângeau prea tare. Când tatăl a țipat la ele, femeile i-au zis toată tărășenia. Tatăl le-a răspuns:
- Ați înnebunit? Cum se poate așa ceva, ca o pisică să dărâme cu coada un drob de sare!!! Eu mă duc în lume, să văd dacă există proști mai mari decât sunteți voi...
Și tatăl a plecat, supărat...
Pe drum, el a văzut un bărbat care încerca să tragă de soare, ca să-l stingă, să-l pună în hambar... Tatăl s-a mirat din nou, de o altă gogomănie.
Iarăși, bărbatul pornit la drum a zis că nu a mai văzut o asemenea prostie, dar a plecat mai departe. El a mai întâlnit un alt om, care voia să urce cu furca nucile în pod. Bineînțeles, nu putea. Dar tot încerca. Tatăl s-a minunat de noua prostie văzută.
Mai departe, el a mai întâlnit un al treilea bărbat, care era cu nevasta și care voia ca vaca lui să aibă minte. Atunci, tatăl a hotărât să se întoarcă acasă, pentru că sunt și proști mai mari decât în familia lui...
Acasă, le-a găsit plângând pe cele două femei, dar nu le-a mai părăsit...
Și s-a terminat povestea.


 Au mai fost câteva acțiuni din timpul piesei, pe care nu mi le amintesc prea bine..., pentru că totul se petrecea foarte repede!
 Actorii au coborât în sală la sfârșitul piesei și am dat mâna cu ei!!!
 În timpul piesei au fost și cântecele, dar și la sfârșit, un cântec mai lung. Mi s-a părut amuzant și am râs, am aplaudat, m-am bucurat că am fost acolo!

Vă recomand să mergeți la piese de teatru pentru copii, sunt tare drăguțe!!!
Dar și să citiți cărți pentru copii, că ne învață multe și sunt plăcute!


Spre povești repovestite, click aici.
Spre povești originale,
click aici.


123gifs071Teo

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article