Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Vacanta non-stop

pur si simplu

Prietenia cu cei mici - 6

Prietenie
 

Ei, multe mai am și eu de învățat despre cei mici... Zilnic sunt uimit ce repede progresează, sunt șmecherași... Păi, spre exemplu, tocmai îmi construisem și eu un trenuleț accelerat din piese, cum îmi place mie... și, ce să vezi? Numai cât am întors capul, că fratele meu cel mic îl și luase în primire. A produs... o deraiere. Cu alte cuvinte, mi l-a dărâmat cât ai zice pește.

Ce să mă supăr? Dacă el nu știe și nu înțelege? Am luat-o de la început, am construit altul... Care nu a durat mult, dar asta e. Chiar se distreaza, cel mic, când îl distruge, crede că ăsta e motivul pentru care îl și construiesc... Ha, ha, ha... Râd eu, dar uneori nu îmi place că e așa agil și iute strică joaca mea!

În fine, când îl vezi pe micuț cum râde, uiți de toate și râzi cu el. E așa frumos și nevinovat!

Iar când îl vezi că plânge (uneori, din nimic), ai face orice, numai să-l împaci!

La băiță, e fericit. Nici nu îi trebuie jucării multe, de apă, pentru că se joacă chiar cu apa! Cel mai mult îi place să pleoscăie și să stropească totul în jur, dar și să-și treacă mânuța prin apă, mirat că se scufundă în ceva... Atenție! Îi place doar cădița sau albioara lui, dacă i-o schimbi, plânge și nu mai stă la baie! Dar după aceea, când e scos ca să fie șters, nu îi mai place. Dă din piciorușe, se dezvelește, se răstoarnă, fuge de-a bușilea, orice, numai să nu fie îmbrăcat!!! Îi place liber! Dar mereu mama îl prinde și îl păcălește cu o jucărie, pe care i-o dă în mână. Și așa, el uită că e îmbrăcat..., se uită la jucărie!

Când va crește mai mare, va dori să cucerească lumea, să învețe tot mai mult... Deja învață și știe uimitor de multe!

Iar când vede alți copii, e foarte uimit cel mic, îi analizează și râde la ei! Se bucură și înțelege că tot mici sunt și ei!


Drăguți sunt cei mici! Și noi am fost ca ei, dar a trecut timpul...

Teo
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article