Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Vacanta non-stop

pur si simplu

Biblia pentru copii

Biblia istorisită pentru copii


În fiecare seară, citim din "Biblia istorisită pentru copii", text adaptat de Societatea Biblică Interconfesională din România (2005), cu ilustrații de Martha Xynopoulu-Kapetanakou (apărute în "The Greek Children's Bible".
Nu doar citim, ci urmărim și ilustrațiile, foarte frumoase și foarte numeroase (parcă sunt mai multe poze decât text), și care ne ajută pe noi, copiii, să înțelegem mai bine despre ce este vorba...

La fiecare imagine, îi întrebăm pe părinți să ne spună mai mult, să ne explice. Sunt lucruri întâmplate demult, ca niște povești pentru noi, dar știm că sunt adevărate, că s-au întâmplat. Ele ne întăresc credința în Dumnezeu.


Evanghelia pentru copii

O altă carte, pe care urmează să o citim este "Evanghelia pentru copii", Ediție îngrijită de Parohia Ortodoxă Sfinții Trei Ierarhi, 2008. Aceasta, deși are mai mult text decât imagini, cuprinde ilustrații deosebit de frumoase, ca și fotografii de la Locurile Sfinte. În prefața cărții se spune:

"...Dragii mei copilași, să aveți întotdeauna Evanghelia în sufletele voastre! Citiți-o și recitiți-o, luați sfaturi și învățați din ea. Sfânta Scriptură conține înțelepciunea Dumnezeiască. Cuvântul lui Dumnezeu încălzește inima creștinului și o îndrumează spre o viață cuvioasă. Evanghelia să vă fie oglindă pentru sufletele voastre. Analizați-vă la sfârșitul zilei toate faptele, toate gândurile și sentimentele și întrebați-vă: oare așa a învățat Domnul să fac?"

M-am uitat și pe Biblia mare..., dar deocamdată de acolo e mai greu de înțeles pentru mine...

Teo
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article