Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Vacanta non-stop

pur si simplu

Prietenia cu copii mici - 10

Ce-i place unui copil mic, dintre jucării?


În primul rând, tot ce se mișcă. Dacă ai jucării care nu fac nimic, nu sună, nu merg, nu au lumini..., le va trânti, supărat. Dacă au rotițe, dacă bâzâie, e mai bine. Pot fi și jucării... mai puțin obișnuite: un bidon de plastic în care ai pus un obiect mic, să facă zgomot când miști sticla... și altele asemenea. Nu e musai să fie sofisticate. Și trebuie mereu să îi arăți altele, altele... că se plictisește ușor.

Evită să-i dai jucării grele sau din materiale dure. Să nu se accidenteze sau, când le trântește... să nu strice câte ceva.

De asemenea, el preferă să nu fie singur când se joacă. Să fie cu tine (cu mama, cu tata, cu frații, cu surorile, cu rudele, prietenii..., numai singur nu!) Când vede jucăria la altcineva în mână, i se pare de o sută de ori mai frumoasă și mai interesantă, decât dacă o găsește în cutia lui de jucării, părăsită și nepusă în valoare.

Ai grijă, să nu te lovească, cu vreo jucărie. El nu știe ce face. Mai ales dacă are între un an și doi..., crede că tu te bucuri, dacă îți trage cu mașinuța în cap!

Bine ar fi să ai câteva mingiuțe potrivite ca mărime, câteva jucărioare cu cheiță, pe care tu să i-o învârți, ca să-l distreze cum merg, și o tonă de răbdare... Atunci totul e ok, și copilul mic e fericit.

Totuși, fii optimist! Sunt și momente (rare) când copilul vrea să se joace singur. Lasă-i la dispoziție atunci lada (cutia, coșul) cu jucării, și el le va scoate pe rând, le va împrăștia, își va alege ce-i place... Doar că trebuie să le strângi, mai apoi, ca el să le recombine, să le răscolească din nou...

Cu alte cuvinte, joacă-te cu el cât mai mult, și va fi fericit!


Spre celelalte "sfaturi" despre copii mici, click aici.


Teo
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article