Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
Vacanta non-stop

Vacanta non-stop

pur si simplu

Prajitura mea cu mere

- De la Petronela -

Prăjitura mea cu mere

 




3 - 4 ouă se bat cu o cană de zahăr şi cu mirosuri (după preferinţă), apoi se adaugă câteva linguri de ulei (eu mai uit să pun şi nu-i bai, dar voi poate nu uitaţi). Peste compoziție se adaugă aprox. 3 căni cu măr ras şi cca. o cană şi jumătate cu făină. Compoziţia e puţin moale, dar dacă merele sunt zemoase, adăugaţi încă puţină făină sau puţin griş. La urmă, un praf de copt stins cu oţet (de mere).


Compoziţia se toarnă în tava unsă cu ulei şi se lasă în cuptor cca 45 min. Nu creşte foarte mult, mai ales dacă aţi pus mai mult măr ras, dar nu e crudă.


Ca să fie şi mai gustoasă, fac o glazură din unt, zahăr, lapte, cacao, rom (încât să iasă o glazură moale, care să însiropeze, nu să se întărească), dar nu pot spune în ce cantităţi, că nu le ştiu, e o glazură scornită, ca şi reţeta (adică, la origine, a fost o reţetă dintr-o carte de bucate, pe care am tot făcut-o din memorie şi am mai schimbat la ea).


Personal, peste glazură pun şi nucă de cocos presărată.


E o prăjitură pe care o fac des şi iese destulă...


Sfat: Dacă nu doriți cu nucă de cocos, puteți pune în compoziție miez de nucă măcinat sau tăiat în bucăți mai mici.

Spre pagina cu rețete, click aici .

Spre povești cu rețete,
click aici.

 

Partager cet article

Repost 0

Commenter cet article