Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Vacanta non-stop

pur si simplu

Prietenia cu copii mici - 11

Prietenia cu copii mici - 11Băieței și fetițe, cu toți te poți juca frumos, dacă știi unele reguli. Păcălește-l (păcălește-o) că îți place o altă jucărie decât cea cu care vrei să te joci, de fapt.

Atunci își va îndrepta atenția spre ceea ce pe tine nu te interesează, și te va lăsa în pace, cel puțin pe moment.

Din când în când, închide-te în dormitorul unde vrei să te joci sau să scrii, să citești etc., pentru că nu-ți va reuși să le faci pe toate deodată: și să-i acorzi atenție, și să-ți faci temele sau să te joci cum vrei. Atunci copilul mic se va duce doar după mămica (aflată, de obicei, la bucătărie) și va dori să învețe de la ea cum se face mâncare... (Poți face asta doar până când mămica te strigă și te roagă: Hai, mai joacă-te și tu cu fratele tău / surioara ta...).

Profită la maxim de somnul lui de la prânz. Atunci să nu faci zgomot și alege-ți acele activități la care chiar nu vrei să fii deranjat.

Repetă-i cuvinte, ca să învețe mai repede să vorbească, și pronunță-i-le cât mai corect, ca și el să le învețe corect. Cântă-i cântecelele pe care le știi de la grădiniță, îi plac la nebunie.

Văzându-l pe el (pe ea) cu câtă poftă mănâncă fructe, amintește-ți și tu că sunt mai sănătoase decât dulciurile pe care, odată cu vârsta, nu se știe de ce, ajungi să le preferi!

Dacă ți se pare obositor cu copil mic, retrage-te într-o vacanță la bunici, pentru câteva zile, fără el, și atunci vei vedea de fapt cât de mult îți lipsește, cu toate ghidușiile lui! Vei spune că e prea multă liniște, și, în general, lucrurile nu au același haz ca atunci când e el / ea prin preajmă, gata să strice, să murdărească, să dărâme...

Succes celor ce au frățiori sau verișori micuți, și multă răbdare!Spre alte articole despre copii mici, click aici.

Teo
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article