Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Vacanta non-stop

pur si simplu

Prietenia cu copii mici - 12

Atenție! Pericol!

 

 

 După vârsta de un an, în special, trebuie o supraveghere atentă a năstrușnicului copiluț, care deja gândește cum îi poate păcăli pe adulți sau pe frații mai mari.

Dacă mama pleacă într-o cameră, el se duce în cea opusă, știind că poate găsi ceva de cercetat. Așa, bunăoară, ajunge să tragă de fața de masă din bucătărie, pe care se întâmplă să fie o cană cu iaurt... Fericirea lui. Un obiect care se mișcă singur, atunci când el trage de fața de masă! Că după aceea urmează vărsarea iaurtului pe jos și pe hainele lui, nu mai contează.

Își dă și el seama că a greșit, și vine să anunțe singur dezastrul, cu cana în mână, goală, bineînțeles, de conținut. (Deci, ce rost mai au fețele de masă, când sunt copii mici în casă???)

 

 De asemenea, pândește telecomanda televizorului sau a aerului condiționat sau orice telecomandă. A înțeles că butoanele acelea pe care se poate apăsa produc ceva, știe și că nu are voie - deci sunt fascinante!!!

 

 Îi plac și cheile. Chiar dacă nu e încă în măsură să descuie, măcar se preface că e adult, pe lângă clanță.

 

 Soluții? Să te joci cu el și să-i rulezi mereu jucăriile, să nu i le dai pe aceleași, că te va părăsi în căutare de ceva nou și interzis...

Când îl vedeți în poze cuminte, liniștit, blând, jucându-se cu ceva, să nu vă lăsați păcăliți... E doar interesat pe moment de ceva atractiv. În minutele următoare jucăria care îi plăcuse se transformă în una oarecare și o aruncă plictisit...

Așa e el. Așa am fost și noi. De un singur lucru nu se plictisește. Să fie iubit, alintat, îngrijit, plimbat...

 

 

 

 

Teo

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article