Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Vacanta non-stop

pur si simplu

Sorcova - poti face si tu!

Sorcova - poți face și tu!


 Dacă ești măcar un pic îndemânatic și - unde întâmpini dificultăți - te mai ajută și părinții, îți poți face sorcova singur, cu ce materiale ai în casă!

 Rapid și eficient!

 Iată cum: sigur ai în casă poleială (de ciocolată, de la bomboane de ciocolată etc.), hârtie creponată, ață, foarfece, un lemn mai subțire (dar caută să fie și rezistent). Învelești lemnul în poleială (dacă vrei să fii sigur că nu se desprinde, poți să o prinzi pe deasupra cu scotch, de jur împrejurul bățului). Apoi pregătești florile. De obicei, se pun cinci flori pe băț. Dar poți pune și trei, șapte, după lungimea bățului și după mărimea lor.

 Iei o învelitoare de bomboană de ciocolată (sau o bucată decupată în formă de pătrat, de hârtie creponată de ce culoare îți place), o înfășori pe un creion, după care strângi materialul înfășurat spre mijlocul creionului, ca acesta să se încrețească. După aceea îl desfaci ușurel, să nu se rupă, și vei obține o petală de floare de sorcovă (Pe margini, poți să o mai rotunjești, ca să îi dai o formă...). Apoi faci mai multe petale, pe care le vei lega la un capăt cu ață, urmând să le prinzi de bățul sorcovei.

 Sugestie: poți face petalele de o culoare, iar în mijloc să prinzi una de altă culoare, pentru contrast. Sau... cum dorești...

 După ce ai prins foarte bine toate florile, sorcova e gata. Să nu crezi că nu arată bine! Uite:


Teo
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article

papadie 13/12/2010 17:00Buna! Arata foarte bine sorcova ta! Intrebare: cu ce ai prins florile de bat?


 


Multam:-)