Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Vacanta non-stop

pur si simplu

Prietenia cu copii mici - 13

Ferește-te de frățior!
(numai când faci temeeee) E bine să fii organizat și precaut cu jucăriile, când ai frate / frați mai mici. El, când le trântește, caută doar zgomotul, distracția... - iar dacă te lovește din întâmplare cu o jucărie, crede că se joacă... (nu-și dă seama că pe tine te doare...).

 Așa că, dacă te-ai învățat să împrăștii jucării peste tot, e timpul schimbării! Strânge-le frumos, în cutii, în pungi etc., și mai ferește-le din calea lui! Lasă-i doar ce crezi că nu e periculos (aici te vor ajuta și părinții să le sortezi).

 De asemenea, dacă ești frate mai mare, ești responsabil! Dacă tu te uiți la desene mai ... agresive, ce o să-l înveți pe el? Deci, întoarce-te la gândăcei animați, mașinuțe, fluturași, copilași drăgălași, și mai lasă roboții care scot scântei... Doar și el mai trage cu ochiul pe lângă tine...

 Pentru momentul magic când îți faci temele..., of și iar of. Ai nevoie de un birou supraetajat, cu rafturi deasupra adică, unde să pui tot ce nu trebuie să atingă frățiorul / surioara. În cazul în care nu ai un asemenea birou, păzea! El vine și trage de pe masă, în dorința... de a cerceta și a scrie și el!

 De asemenea, nu trăi cu falsa impresie că nu știe nimic, că nu înțelege, din moment ce nu se poate exprima - verbal - prea bine. Înțelege și te duce de nas... Spre exemplu, dacă are peste un an, și merge în picioare, va pândi unde te duci tu..., ca să se ducă în locul opus, unde știe el că va găsi ceva uitat de tine, un pixuleț, o cărticică, un caiețel - care sunt deliciile lui... Face diferența dacă ceva e de mâncare sau... de distracție. Iar cele interzise sunt preferatele lui, fii sigur!

 Dacă te enervezi, doar privește-l, cum merge cu piciorușele lui mici, din ce în ce mai sigur și mai repede (iar când e destul de sigur pe el, mai privește și cu coada ochiului în spate, să vadă, vii după el să te joci?), ca să te amuzi și să-i dai un pupic!

 Vezi că își dorește foarte mult să joci ascunsa cu el, sau să faci mici alergări - tu bătând pasul pe loc, el mergând cu pași de furnicuță - și orice alt joc inventezi, îi placeeee...

 Învață să te bucuri când ai copil mic în casă, și el îți va aduce aminte cât de fericit erai și tu la vârsta sa! Iar dacă poți inventa jocuri noi, cântecele noi - nu contează cât de simple sunt..., va fi fascinat de-a dreptul!Teo
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article