Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
Vacanta non-stop

Vacanta non-stop

pur si simplu

Gogosi de post cu scortisoara

- De la mami -

Gogoși de post cu scorțișoară

 



 

Ingrediente:

 

3 ceşti apă, o ceaşcă ulei, o ceaşcă zahăr, o linguriţă scorţişoară, drojdie cât o nucă, o linguriţă sare, esenţe, făină cât cuprinde.

 

Drojdia se dizolvă în apă călduţă cu o linguriţă zahăr; în alt vas se amestecă apa (caldă), uleiul, zahărul, sarea, mirodeniile. Într-un lighean mare se pune cca jumătate de kilogram de făină, adăugându-se drojdia şi celelalte. Se frământă bine, până se formează un aluat potrivit de tare. Se lasă la crescut (2-3 ore), acoperind ligheanul cu un şervet. În timpul frământării se mai adaugă făină, în ploaie, după caz.

După ce a crescut, se întinde o foaie nu foarte subţire şi se taie forme de gogoaşă sau se fac uscăţele (fundiţe) sau triunghiuri mai mari (pentru gogoşi umplute cu gem). Dacă nu faceţi neapărat pentru post, puteţi realiza din aceeaşi cocă şi brânzoaice. Gogoşile se prăjesc în tigaie (ceaun) la foc mic, ca să mai crească în timpul prăjirii. La final se pudrează cu zahăr pudră (fie simplu, fie vanilat).

Spre pagina cu rețete, click aici .

Spre povești cu rețete,
click aici.

 

Partager cet article

Repost 0

Commenter cet article