Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Vacanta non-stop

pur si simplu

Poale-n brau ca la... Bucuresti

Poale-n brâu ca la... București

 
O plăcintă moldovenească se poate găti oriunde. Iată cum o pregătește mama:

Mai întâi, se prepară un aluat din 3 ouă, 700 g făină, un cubuleț de drojdie dizolvată în puțin lapte cald amestecat cu două lingurițe de zahăr, lapte călduț cât cere făina, sare după gust, 2 linguri ulei. (Într-un lighean se pune mai întâi făina, apoi se adaugă celelalte și se frământă bine. Să mai aveți puțină făină pregătită pentru ca aluatul să nu se lipească, în timpul frământării, pe care o presărați pe planșetă).
Brânza (caș sau de burduf, frământată să fie ca o pastă - circa 700 g.) se amestecă și ea cu 2-3 ouă, încât să se obțină o pastă consistentă. Adăugați și 2-3 lingurițe de zahăr.

Împărțiți aluatul în bile mari, pe care apoi le întindeți cu sucitorul în formă rotundă, nu foarte subțire. Ungeți fiecare bucată cu brânză, încât marginile să rămână neunse. Apoi împachetați, întinzând foaia din două părți, cu amândouă mâinile, și apoi unind bine coca la mijloc, și așa și în celelalte două părți rămase. Se obțin mai multe plăcințele, care se pun într-o tavă unsă cu ulei sau cu unt și se dau la cuptorul bine încălzit, circa o oră. Înainte de a fi date la cuptor, se ung cu unt topit sau cu ulei.Spre pagina cu rețete, click aici .

Spre povești cu rețete,
click aici.

 

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article