Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Vacanta non-stop

pur si simplu

Cornulete de post

Cornulețe de post 

 

 

 

Ingrediente: Un pahar untdelemn, jumătate de pahar borş, drojdie cât o nucă, coajă rasă de lămâie, un praf de sare, făină cât cuprinde, iar pentru umplutură: miez de nucă, rahat, gem sau stafide.

 

Preparare: Drojdia se înmoaie în puţină apă călduţă, după care se adaugă uleiul, borşul, praful de sare şi coaja rasă de lămâie, amestecând până la omogenizare. Apoi se adaugă treptat făina, frământându-se 5 - 10 minute, până când se obţine un aluat potrivit de moale.

Din aluat se întind pe planşeta presărată cu făină două foi nu foarte groase, dar nici foarte subţiri, din care se taie triunghiuri. Pe fiecare triunghi format se pune (la bază) umplutura dorită, apoi se rulează de la bază spre vârf, obţinându-se cornuleţele.

Acestea se aşează în tava unsă cu ulei, lăsând o distanţă între ele. Se recomandă ca să fie lăsate să crească cca 20 min. în tavă, apoi daţi-le la cuptor 30 minute, până când se rumenesc.

Se scot şi, fierbinţi, se tăvălesc prin zahăr pudră (poate fi zahăr pudră simplu sau cu aromă de vanilie).

 

Atenţie la cât de mari faceţi cornuleţele, pentru că îşi dublează volumul când le lăsaţi să crească şi la copt!



Spre pagina cu rețete, click aici .

Spre povești cu rețete,
click aici.

 

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article