Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Vacanta non-stop

pur si simplu

Sfantul Mucenic Teodor si Urban, Medimn, impreuna cu alti barbati sfinti, 5 septembrie

Sfântul Mucenic Teodor şi Urban, Medimn, împreună cu alţi bărbaţi sfinţi

după Vieţile Sfinţilor, la 5 septembrie

 

repovestire

 

 

În timpul împăratului arian (eretic) Valens, şi pe când împăraţii lumii erau foarte interesaţi de religiile din cadrul imperiului lor, creştinii erau chinuiţi de cei care credeau altfel decât ei. De aceea, ei s-au sfătuit ca să trimită reprezentanţi aleşi la împărat, care să-l convingă, ca să-i ajute pe creştini, să nu li se mai ia averile, să nu mai fie chinuiţi şi închişi doar pentru credinţa lor.


Astfel s-au ales în jur de 70 bărbaţi drepţi, întăriţi în credinţă, cu viaţă curată şi învăţaţi, între care cei mai de seamă erau Urban, Teodor şi Medimn. Ei au mers la Nicomidia, în audienţă la împăratul Valens. Acesta s-a hotărât pe dată să-i ucidă pe creştinii curajoşi. Dar, aşa cum şi Irod, odinioară, a păstrat gândul ucigaş în sinea lui, aşa şi Valens, s-a prefăcut binevoitor, iar în ascuns a aranjat omorârea celor veniţi la el cu plângere.


Pentru ca să nu afle poporul creştinilor de punerea la cale şi să se revolte, i-a trimis pe bravii bărbaţi pe o corabie, poruncind corăbierilor ca, atunci când vor fi în largul mării, să pună foc acesteia şi să o părăsească. Planul împăratului a reuşit. Sfinţii Mucenici au ars pe corabie, pe apă - însă acest plan nu s-a finalizat după gânduri omeneşti, căci aceia au mers la odihna veşnică, la Împăratul Împăraţilor, rugându-se acolo pentru creştinii din toate timpurile, şi pentru noi.

Spre poezie în cinstea acestor Sfinţi Mucenici, click aici.

Teo

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article