Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Vacanta non-stop

pur si simplu

Spre a nu risipi în perioada pascală! (ouă, cozonac)

Spre a nu risipi
în perioada pascală (ouă, cozonac)!
În această perioadă, mai toate gospodinele rămân cu... ouă vopsite şi cu cozonac care nu mai e foarte proaspăt, ci puţin uscat... Prima soluţie ca să nu se întâmple aşa ceva ar fi, bineînţeles, ca să dăm mai mult de pomană, din timp (nu când deja sunt învechite, desigur...). Dar, dacă se întâmplă să rămână în gospodărie cele amintite, mare păcat ar fi să se arunce sau să se lase să se strice.

Soluţii rapide: Pentru ouăle vopsite rămase - faceţi ouă umplute (cu ce umplutură doriţi). Noi vă propunem să faceţi o maioneză din gălbenuşurile ouălor, plus un gălbenuş moale, ulei, muştar, sare, zeamă de lămâie, apoi să adăugaţi ciuperci tocate mărunt (fie din conservă, fie proaspete - fierte şi răcite) şi câţiva căţei de usturoi, pisaţi. Veţi obţine ciuperci cu maioneză, mai multă decât vă trebuie pentru umplerea albuşurilor tăiate în jumătăţi.

Pentru cozonacul întărit (şi care şi-a mai pierdut din aromă): Preparaţi un sirop din apă, rom, coajă lămâie, eventual şi puţin zahăr - dacă nu are cozonacul destul, după caz. Tăiaţi cozonacul în felii şi aşezaţi-le în tava dreptunghiulară (sau în tava de aragaz). Stropiţi-le cu siropul (la un cozonac vă ajung trei sferturi de cană cu sirop) şi daţi la cuptor pentru circa un sfert de oră, la foc mijlociu. Puteţi întoarce feliile, ca să se rumenească puţin pe ambele părţi.
Spre pagina cu rețete, click aici .

Spre povești cu rețete,
click aici.

 

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article