Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Vacanta non-stop

pur si simplu

Sfinţii, prieteni cu animalele sălbatice şi cu păsările - Părintele Paisie

Sfinţii, prieteni cu animalele sălbatice şi cu păsările - Părintele Paisie

 


Mi se pare normal să-ţi fie frică de un animal sălbatic. Dar când aflu despre oameni cărora nu le e frică, ci, mai mult, le iubesc şi le îmblânzesc, nu pot decât să mă mir şi să mă bucur. Aşa am auzit despre Părintele Paisie din Grecia, care zicea: „Fiarele sălbatice simt dragostea cea dumnezeiască. O fiară poate deosebi un om care o iubeşte de un vânător care vrea să o omoare. De omul care o iubeşte se va apropia, nu se va teme de el."

Acestea nu erau doar vorbe la părintele, ci el chiar îmblânzea... vipere.


Cât despre iepuri, ei veneau să stea cu el.


Iar furnicile... îl ascultau.

Aşa povestesc nişte vizitatori ai săi, că au fost odată la el în chilie, unde au fost serviţi cu rahat. Dar el era plin de furnici. Atunci părintele Paisie a luat o bucată de rahat, a pus-o deoparte şi a poruncit furnicilor să mănânce numai din ea şi să lase restul musafirilor. Îndată furnicile au ieşit din cutia cu rahat şi s-au strâns numai la bucata permisă.


Un călugăr povesteşte că a fost odată la părintele şi l-a văzut cum împărţea firimituri păsărilor. Acestea stăteau pe capul lui, pe umeri şi pe mâini când le hrănea. Când părintele Paisie le-a poruncit păsărilor să stea şi pe călugăr, ele au ascultat şi au venit şi pe el.

 

Aşa, deci. Am învăţat un lucru: cu animalele şi păsările te împrieteneşti dacă le iubeşti şi..., dacă Îl iubeşti pe Dumnezeu, Creatorul lor. Am învăţat din cuvinte şi din imagini. Căci astăzi, tehnica ne ajută să aflăm mai multe decât odinioară...

repovestite de Teo

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article

albert nbn m6 31/10/2020 11:00

albert nbn m6