Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Vacanta non-stop

pur si simplu

Crap cu rosii si... alte idei

Crap cu roşii, la cuptor 

 

Înainte de coacere:




Peştele proaspăt (un crap de circa 1 kg.) de curăţă, se spală, se taie în bucăţi groase de circa 1 cm, se scurge şi se sărează. Într-un vas yena se aşază un "pat" de ceapă tăiată subţire, un strat de felii de roşii, apoi fileurile de peşte. Deasupra se pune încă un rând de roşii feliate (cât mai multe, pentru un gust mai bun), se presară cu sare, cimbru, boabe de piper şi puţin ulei. După gust, se pot adăga căţei de usturoi, printre fileurile de peşte.
Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, pentru circa 40 min.
Se serveşte cald, stropit cu lămâie.
Se poate pregăti şi cu alt tip de peşte.


După coacere:




O idee simplă de a pregăti peştele...

Peştele file (de tipul dorit) se aşază în vasul special, cu capac, pentru coacere la abur, pe ochiul de aragaz. Se presară cu sare şi zeamă de lămâie. După circa 20 min. se întoarce şi se mai lasă încă un sfert de oră pe foc. Se serveşte cald, stropit cu lămâie şi mujdei de usturoi (după gust), cu mămăliguţă.


Spre pagina cu rețete, click aici .

Spre povești cu rețete,
click aici.

 

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article