Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
Vacanta non-stop

Vacanta non-stop

pur si simplu

Dulceata de mure sau afine

- De la mama Elena -


Dulceață de mure sau afine

 

 

Cele necesare: 1 kg zahăr la 1 kg fructe de pădure (mure, afine), jumătate de lămâie la 2 kg fructe, răbdare, dragoste

 

Preparare: Într-o cratiță mare puneți fructele bine spălate și scurse, peste care adăugați zahărul și lăsați pentru circa 3 ore, să zemuiască (nu pe foc!).

Apoi puneți cratița la foc potrivit, pentru 1h (plus încă 10 min., dacă doriți să fie mai legată), apoi adăugați lămâia stoarsă și mai lăsați 5 min.

Acoperiți cratița cu un ștergar curat umezit și lăsați până a doua zi, la răcire completă. Turnați dulceața în borcane spălate și perfect uscate, înfiletați...

 

STA50016-copie-1.JPG

 

Se recomandă să încercați mai întâi din 2-3 kg fructe, nu din cantități foarte mari. În dulceață nu se adaugă apă. În același mod se procedează și în cazul afinelor (fie de cultură, fie de pădure), și în cazul murelor.


 

 

Spre pagina cu rețete, click aici .

Spre povești cu rețete,
click aici.

 

Partager cet article

Repost 0

Commenter cet article