Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Vacanta non-stop

pur si simplu

Kid vs Kat: Mai bine... un erou anonim

Kid vs Kat: Mai bine... un erou anonim

 

 

 

    Episod scurt din desene animate, Kid vs Kat, marca Disney Chanel. Personajul principal e un puşti care se luptă cu... propria pisică malefică, pe care majoritatea oamenilor o cred drăguţă. Dar ea coace planuri de distrugere a omenirii, împreună cu un întreg clan de pisici rebele şi avansate din punct de vedere tehnic. Puştiul dejoacă zilnic planurile propriei pisici, însă nu e înţeles în ceea ce face nici de familia lui, nici de restul societăţii, din contră, pare că el înfăptuieşte răul în locul pisicii sale. Aşadar, nu e consacrat drept erou, cum s-ar aştepta el.


Mai mult, e huiduit şi certat, ca un răufăcător. Nu, nu e niciun motiv biblic aici. Puştiul se hotărăşte să renunţe, când vede că societatea nu-i recunoaşte meritele ci, paradoxal, ea ridică în slăvi pe cei care fac niscaiva fapte bune doar cât să fie filmaţi şi daţi la ziar, între care propria soră.


(Un exemplu super-h2513923598_d47446f6a1.jpgaios şi ridicol în acelaşi timp: puştoaica – soră o roagă pe o bătrânică să treacă strada de sute de ori, iar ea astfel să o „ajute”, doar ca să poată depăşi recordul imaginar al ajutării bătrânilor la traversare şi să primească o medalie. Iar presa vine, o filmează şi o indică drept fată model.)


Şi gata. Puştiul s-a săturat. Deşi vede într-o zi pisica lucrând la un robot distrugător, el se culcă. Un prieten îi atrage totuşi atenţia că pericolul e real. În cele din urmă, puştiul se trezeşte şi acţionează. Pisica e oprită. Dar... lumea continuă în stilul ei, chiar şi atunci. E ridicată în slăvi sora eroului pentru spiritul ei ecologic, pe când pisica malefică e considerată o biată pisicuţă nevinovată ce trebuie îngrijită. Se schimbă ceva: adevăratului erou nu-i mai pasă. El e iarăşi considerat un ciudat obraznic ce trebuie pus la punct. I se dă exemplu cât de... perfectă e sora lui.


Lui chiar nu-i mai pasă. Şi încheie fericit, spunându-i prietenului (singurul care îi e aproape): „Decât un nimeni oricum necunoscut, care nu face nimic (cum era gata să devină chiar el), mai bine un erou anonim.”

 

Aşa păţesc părinţii care se uită împreună cu copiii lor la desene animate... Mai învaţă şi ei ceva!

 

 

de Mirela Şova

 

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article