Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
Vacanta non-stop

Vacanta non-stop

pur si simplu

Kung Fu Panda II - film pentru copii si adulti

2685154862_e241e3e14b.jpg 

 

Kung Fu Panda II - film pentru copii și adulți

 

 

 

 

    Poate nu e nevoie să practici arta Kung Fu pentru a-ți găsi liniștea.

 

Te uiți la film cu plăcere, și nu știi dacă să fii impresionat sau să râzi. Îți place de Po, ursul panda cel gras și luptător, dar și de prietenii lui, în primul rând de Tigroaică, apoi de Maimuță, de Călugăriță, de Viperă și de Cocor. Poate nu-ți place de păunul cu pene albe, Lordul Shen, pornit spre distrugere.

 

Cum poate un singur luptător Kung Fu să se opună armei fatale a lui Shen? De fapt, singur nici nu poate, e în echipă. Dar la final, pus în fața armei care trage cu ghiulele, Po își dă seama cum o poate învinge. Orice teamă e depășită, iar ghiuleaua e privită ca o picătură de rouă ce curge de pe o frunză. El o poate prinde în mână și arunca în altă parte... eventual chiar în dușman. Împăcat cu sine, cu trecutul său, vindecat de propriile răni și găsindu-și liniștea interioară, Po e puternic. Atât de puternic, încât îi acordă șansa lui Shen, la confruntarea finală, de a alege, de a se schimba, de a nu-și primi pedeapsa. Numai că Shen rămâne Shen... și moare.

 

Noblețe și putere, la un urs... care nu mai suferă pentru trecut, ci știe să se bucure de prezent, de familie și de prieteni.

 

Oare a fost doar un film pentru copii? Da, câtă vreme privești animația 3 D și glumele. Dar, vă asigur, și adulții au rămas impresionați, pe lângă animație, de filozofia filmului.

Nimic nu te poate atinge, dacă nu te rănești tu mai întâi.

 

Filmul Kung Fu Panda 2 încă rulează!


 

A consemnat Mirela Șova; publicat de Teo

 

Partager cet article

Repost 0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :

Commenter cet article