pur si simplu
17 Janvier 2010
- De la Petronela -
Papanaşi speciali cu dulceaţă de afine
Ingrediente:
400 g făină, 6 ouă, 1 kg. brânză de vaci proaspătă, zeama de la o lămâie, o lingură zahăr vanilat, un praf de sare, o linguriţă bicarbonat.
Preparare:
Ingredientele se amestecă (mai puţin făina) şi se pun în ligheanul cu făina, la mijloc. Se lasă la rece pentru circa 2 ore, după care se amestecă, formându-se un aluat semimoale.
Se fac biluţe turtite care se prăjesc în uleiul încins, pe ambele părţi. Se scot pe o farfurie cu şerveţele, care să absoarbă uleiul, apoi, fierbinţi, se aşează pe un platou, ornate cu smântână şi dulceaţă de afine.
Indicaţie:
Preferabil este ca smântâna să fie vrac.
Poftă bună!
|
|
Spre pagina cu rețete, click aici .
Spre povești cu rețete, click aici.