Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
Vacanta non-stop

Vacanta non-stop

pur si simplu

Prajitura cu branza de vaci si aroma de lamaie

- De la Corina -


Prajitură cu brânză de vaci și aromă de lămâie

 

 

Cele necesare: 10 ouă, 500 g brânză proaspătă de vaci, 15-20 linguri zahăr, 20 linguri făină (sau 18 linguri făină și 2 linguri amidon alimentar), 20 linguri ulei (sau unt topit), coajă rasă lămâie, esență de lămâie, vanilie, 1 praf copt, sare, răbdare, dragoste

 

Preparare: Într-un vas mare frecați gălbenușurile cu uleiul. Separat, bateți albușurile spumă cu zahărul, vanilia, esența de lămâie, sarea (un sfert de linguriță). Adăugați peste albușuri, gălbenușurile, făina, brânza de vaci fărâmițată, praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Turnați în tava dreptunghiulară mare, tapetată cu hârtie de copt unsă cu puțin ulei. Dați la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox. 40-50 min. După ce scoateți tava, presărați cu zahăr pudră. Se poate servi și caldă, și rece, cu cât mai mulți prieteni.

 

Nu uitați, înainte de a da tava la cuptor, însemnați-o cu semnul crucii. Prăjitura va fi la fel de gustoasă, precum cele pe care le gustați când mergeți pe la mănăstiri.


STA50015-copie-1.JPG

 

Spre pagina cu rețete, click aici .

Spre povești cu rețete,
click aici.

Partager cet article

Repost 0

Commenter cet article