Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
Vacanta non-stop

Vacanta non-stop

pur si simplu

Negresa bunicii

Negresa bunicii

 

 




Ingrediente: 4 ouă, 1 pachet unt sau margarină (Unirea), 1 cană lapte, 1 cană zahăr, vanilie, 1 praf de copt, nucă tăiată, stafide, 1 cană făină, 3 linguri cacao.

Untul cu zahărul, cacao, laptele se pun la foc, amestecând, până dau un clocot. Apoi se dau la rece. Din această compoziție se păstrează câteva linguri într-o cană, ca glazură.
Albușurile se bat spumă. În compoziția răcită se adaugă: gălbenușurile, albușurile bătute, vanilia, făina, praful de copt, nucile și stafidele (după plac, se mai poate pune nucă de cocos, rahat tăiat mărunt).
Se toarnă în tava unsă și tapetată (fie rotundă, fie dreptunghiulară) și se dă la cuptor, la foc potrivit, circa 40 min.
Când e gata, se toarnă deasupra glazura apoi se mai lasă în cuptorul oprit 5 min.
Se taie și... se servește... Poftă bună!

Spre pagina cu rețete, click aici .

Spre povești cu rețete,
click aici.

 

Partager cet article

Repost 0

Commenter cet article