23 Décembre 2009
de la mami
Prăjitură de post cu muuulte nuci
Blat: o cană zahăr, o cană apă sau apă minerală, 2 căni făină, jumătate pahar ulei, 4-5 linguri dulceaţă, 3 linguri cacao, circa 25 nuci tocate, un praf de copt, esenţă de rom sau de lămâie, un praf de sare, coajă rasă de lămâie (după gust)
Se amestecă mai întâi făina, zahărul, praful de copt, sarea, cacaua, coaja lămâie, nucile. Se adaugă gemul şi apa, uleiul, esenţa. Se toarnă într-o tavă dreptunghiulară unsă şi tapetată cu făină.
Glazura: un pachet de margarină Delma sau Unirea, jumătate de borcan mare marmeladă, circa 25 nuci tocate (sau rupte în bucăţi potrivit de mari), 2 linguri coniac
Margarina se freacă, se adaugă celelalte ingrediente. Se pune peste blatul copt, îndată ce a fost scos din cuptor. Se lasă circa jumătate de oră în cuptorul cald (cu focul oprit), spre a fi încorporată în blat. După răcirea completă, se taie în pătrate.
Poftă bună!
Foto: Mirela Şova |
Spre pagina cu rețete, click aici .
Spre povești cu rețete, click aici.