Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
Vacanta non-stop

Vacanta non-stop

pur si simplu

Prăjitură de post cu muuulte nuci


de la mami


Prăjitură de post cu muuulte nuci 

 

 

 

Blat: o cană zahăr, o cană apă sau apă minerală, 2 căni făină, jumătate pahar ulei, 4-5 linguri dulceaţă, 3 linguri cacao, circa 25 nuci tocate, un praf de copt, esenţă de rom sau de lămâie, un praf de sare, coajă rasă de lămâie (după gust)

 

Se amestecă mai întâi făina, zahărul, praful de copt, sarea, cacaua, coaja lămâie, nucile. Se adaugă gemul şi apa, uleiul, esenţa. Se toarnă într-o tavă dreptunghiulară unsă şi tapetată cu făină.

 

Glazura: un pachet de margarină Delma sau Unirea, jumătate de borcan mare marmeladă, circa 25 nuci tocate (sau rupte în bucăţi potrivit de mari), 2 linguri coniac

 

Margarina se freacă, se adaugă celelalte ingrediente. Se pune peste blatul copt, îndată ce a fost scos din cuptor. Se lasă circa jumătate de oră în cuptorul cald (cu focul oprit), spre a fi încorporată în blat. După răcirea completă, se taie în pătrate.


Poftă bună!




  STA50012
 Foto: Mirela Şova




Spre pagina cu rețete, click aici .

Spre povești cu rețete,
click aici.

 

Partager cet article

Repost 0

Commenter cet article